Khamis, Oktober 18, 2012

Life...

"I don't want to wake up in twenty years from now and will be more disappointed by the things I didn't do. So I will throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in my sails. Explore. Dream. Discover."

Heartbeat Dropshipper

Heartbeat Dropshipper, inilah perancangan yang terbaru, insyalah hujung tahun nie. Macam mana boleh terlibar dengan bisnes nie? Itu soalan yang di tanya oleh seorang rakan...Begini ceritanya...:

Selepas kawen, saya dah tak bekerja dimana2 tempat. Tak sampai seminggu berkahwin Mr.Y pegi kursus jutawan internet yang dikendalikan oleh Irfan Khairi. Hurm... kursus dia memang best dan menarik. Oleh kerana tarikh kursus sama dengan tarikh oneymoon ke bandung, kami cancelkan perancangan ke bandung..*sob..sob...sob  mayb nx time*... Apabila kembali ke sibu, terpikir lah... 'apa aku nak buat yer...nak keja rasa malas.." Mr.Y pun bercerita lah pasal kursus jutawan internet yang dia pergi 2,, Haaa... dtg idea nak edit photo dan jadikan sebagai hadiah.. tp mcm mana ek?  mula lah operasi mencari bahan2 di alam maya... jumpa beberapa blog dan web perkhidmatan.. tapi plg tertarik dengan Heartbeat.my..

Mula2 register sebagai ahli biasa dulu, lepas 2 jd alfilate. Alhamdulillah hasil dapat utk setakat nie agak memberangsangkan.... tawaran pun banyak...  Menjelang september, Mr.Y tanya tak berminat ker nak jadi dropshipper heartbeat... yelah yg order pun banyak gak kan... kalu jd dropshipper kan lagi untung plus harga boleh dapat lagi murah... Cuma untuk permulaan kena keluarkan duit skit, dalam RM300.... Setelah di hitung dan dikira.... memang tak rugi jadi drop shipper.

Kat bawah nie kelebihan jadi alfilate heartbbeat....

Refer friends to register:When you refer a friend to join HB!Affiliate as affiliate.
RM2 earned for qualified affiliate.
Self purchase:20% of total purchase amount. Excluded delivery fee.
eg: If you purchase magic mug at RM40, your earning will be RM8.
Referral purchase:15% of total purchase amount.
eg: If your referral purchases magic mug at RM40, your earning will be RM6.
Banner / text link clicks:RM0.04 per genuine click.
Only genuine clicks from unique IP address each day are counted.
Feedback:RM5 for constructive feedback to us.
Testimonial:RM10 for testimonial with photo & at least 300 words on our unique gift giving ideas.
Bonus:Additional bonus will be awarded when total purchase amount of self purchase and referral purchase in a month are as below:-

 more than RM300-additional RM20.00
 more than RM500-additional RM30.00
 more than RM700-additional RM50.00

Makanya sesiapa yang nak jain boleh lah klik kat sini... dapat lah untung skit saya kan... kita sama2 kongsi...








Selasa, Oktober 16, 2012

Takaful Ikhlas kepada Takaful Etika.

Takaful adalah suatu konsep insuran atau perlindungan yang berlandaskan perbankan islam.  Banyak syarikat yang menawarkan perkhidmatan takaful di Malaysia. Sebelum berhijrah ke Sibu, Serawak, Mr.Y adalah seorang agen Takaful Ikhlas yang berpusat di Kuala Lumpur. Setelah berhijrah ke Sibu, aktiviti sebagai seorang agen agak terbatas dan mempunyai banyak halangan. Setiap kali ada latihan atau penerangan produk, Mr.Y tidak dapat hadir. Cadangan kes takaful juga menjadi lambat kerana di Sibu tiada pejabat Takaful Ikhlas yang boleh Mr.Y rujukan kes. Masa itu terfikir juga, bukan ke lebih mudah untuk laksanakan kes takaful jika menjadi agen berdaftar di Sibu. Maka nak dijadikan kisah nya....

Alhamdulillah, mungkin rezeki anak. Sewaktu memperbaharui roadtax kereta pada April 2012, Mr.Y bertemu dengan pemilik agensi Takaful Etika di Sibu. Maka bermula lah episod mentauliahkan diri Mr.Y menjadi agen takaful etika di Sibu. Sekarang Mr.Y dah sah jadi agen takaful etika.

Oleh kerana pada Sabtu lepas barangan elektrik dirumah tidak dapat digunakan kerana masalah tertentu, ummu dengan humaira pun ikut abi pergi meeting pasal takaful nie, hehhee... bagus nyer humaira tak nangis pun walaupun lama duduk dalam pejabat tue...Lepas meeting, dapat makan free... humaira pun makan... tapi makanan dia lah...

Ummu, cepat lah Humaira dah lapo nie...

Ahad, Oktober 07, 2012

Durian... oh Durian...

Ini lah cerita tentang raja buah di serawak. Kalau dekat kampung, mesti dapat makan free je kan... ye lah, nak makan durian pergi dusun... pastu tunggu durian jatuh... Tapi aku tak pernah pun tidur dekat dusun durian pasal rumah dekat jer... pagi2 lepas solat subuh, pergi lah dusun durian... tengok2 lah kot2 ada yang gugur malam tadi..

Bulan lepas balik KL, parents ada kirim durian dekat abg ipar.. tapi oleh kerana terlalu sibuk.. huhuu.. tak sempat nak pegi rumah kakak untuk ambik dan makan durian tue...  Bila dah balik sibu, MR.Y pun cari lah durian... beli jugak lah walaupun harga durian dekat sini lebih mahal dari semenanjung...

Kami beli durian dekat pasar iban, sibu... Pergi pasar bersama dengan keluarga ustaz yuki, wife ustaz yuki nak cari daun kesum, ye petang itu kami makan laksa penang.. sedap o... banyyak ikan dia... kena dengan aku yang suka makanan berkuah.. memang terangkat lah...

Berikut adalah Basyirah, budak nie memang hantu durian... yummmy....


Anda Mungkin Berminat dengan....

Follow by Email