Jumaat, Mei 27, 2016

Peringatan buat diri dan pasangan

Assalamualaikum, 

Batrisyia Humaira Binti Mohd Yaman
Hana Khadijah Binti Mohd Yaman

Uwais Aysar Bin Mohd Yaman.

Ahad, Mei 22, 2016

Semangat jam 3 pagi mak...

Aduhai anak...ummu bangun pagi2 buta nak siap kan penyata pendapatan...ye lah nanti taklah org lhdn dtg tangkap kita dik oi... tapi kamu pun sama nak berjaga... nak tolong kira ke apa... siang hari memang payah nak buat dengan urusan kerja rumah yang tak habis..

Redho je lah...huhuhu...

Sabtu, Mei 14, 2016

Kek jadi burger kepada tayar pusing2.

Lepas abi keluar pergi keja part time..hana & humaira main masak-masak sambil ummu layan uwais. Al-kisah tak dapat nak keluar semua mainan masak-masak sebab ummu dah gantung separuh mainan. Denda lepas main tak kemas. Tapi budak-budak ini terlalu kreatif...keluarkan polistrine dalam bilik kerja minta buat kek tipu-tipu. Ok ambik masa skejab buat kek tipu-tipu dan balut dgn kertas A4.

Kek tipu dah siap mula lah sesi jual-jual.

Humaira: kakak jual kek 2 seringit..hana nak kek apa.
Hana: nak kek bday...
Humaira: ok jom nyanyi hapy bday dgn kakak (sambil cuba cucuk thermometer rosak dkat kek tipu).

"Happy bday to u, happy bday untuk aunty zda...happy bday to u...lalalala.."

Ummu: kakak tahu ke ari ni bday aubty zda.

Humaira: ye lah, aunty syu bgtaw.

Ummu: bila aunty syu bgtaw?

Humaira: ari 2 masa aunty zda sakit perut 2.

Ummu ok...

dorg sambung main masak-masak. Tetiba....

Humaira:hana belum masak lah burger 2.

Hana : dah...abi beli sedap...

Ummu yg dengar pening, cepat sgt scene berubah...

Last kek jadi tayar pusing2...

Khamis, Mei 12, 2016

25 hari menuju Ramadhan

Bersediakah anda menuju ramadhan tahun ni....

PUASA TAHUN LEPAS PENUH?

DAH GANTI PUASA YANG TERTINGGAL?

DAH SETEL HUTANG FIDYAH?

huhuhuhu....

Ini yang nampak pada perkiraan pandangan mata kasar. Bagaimana dengan hati dan keihklasan amalan kita?


Rabu, Mei 11, 2016

Giveaway Nurfuzie & THE BABY STORE - Malaysia Baby Online Shop

klik untuk sertai
Berita Baik! Hari ini kami Nurfuzie dan The Baby Store nak jemput semua blogger-blogger yang hebat untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari The Baby Store selaku penaja utama GiveAway ini.


Sebuah Kedai Bayi Online yang meningkat naik dan menjadi pilihan ibu-bapa untuk membeli barangan kelangkapan ibu dan anak di atas talian. 

Mempunyai lebih 700 barangan untuk dipilih dan mempunyai pelbagai jenama antarabangsa dan tempatan.
Antara Barangan yang Hot di The Baby Store
Anda boleh klik pautan diatas untuk melihat produk tersebut.

Setiap pendaftaran akaun baru di The Baby Store akan menerima 200 mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian pertama dan setiap belian juga anda akan dapat mata ganjaran yang boleh ditebus pada belian seterusnya. Sangat menguntungkan.

========================================================================

Untuk melayakkan anda menyertai GiveAway ini, anda perlu memenuhi beberapa syarat mudah yang perlu anda patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.

SENARAI HADIAH PEMENANG

Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama

Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua

Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga

Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Like facebook penaja.
  
2. Follow instagram penaja.

3. Follow Blog penaja
4. Buat satu entry khas dengan tajuk Giveaway Nurfuzie & THE BABY STORE - Malaysia Baby Online Shop

  • Copy Coding yang disediakan dan paste kan di html blog post anda.
  • Tinggalkan link entry di kotak komen di entry ini.
  • Tarikh tutup pada 5 Jun 2016 jam 11.59 malam.
  • Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.
5. Share/Ping Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.

Semoga berjaya semua..

Nota Tambahan : - Jika anda adalah seorang blogger dan ingin menjana pendapatan melalui blog anda. Anda boleh sertai Program Affiliate The Baby Store. Pihak The Baby Store akan guide anda bagaimana anda boleh membuat duit melalui blog anda dengan program ini. 

Sasaran The Baby Store adalah membantu para Affiliate menjana sekurang-kurangnya RM2000 sebulan tanpa menjual. Hanya post artikel yang dibekalkan oleh The Baby Store sahaja. Mudah kan?

Jika anda berminat anda boleh klik di link ini --> Program Affiliate The Baby Store

Ahad, Mei 08, 2016

Masa itu ilmu...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Pelaburan terbaik untuk dunia dan akhirat adalah isi masa dengan ilmu. Seorang ayah mungkin tidak mampu meninggalkan anak-anak dengan harta wang ringgit tetapi seorang ayah pasti mampu meninggalkan anak dengan ilmu. 

Jika tidak mampu mengajar secara langsung, maka ajar lah secara tidak langsung dengan menghantar ke sekolah dan menyediakan bahan bacaan. Nasihat dan perinngatan yang berterusan dari seorang ayah dapat mengelakkan anak dari terus lalai dan lupa akan kepentingan ilmu.

Mutiara kata seorang ayah: Luangkan masa satu jam sehari sudah memadai sama ada untuk membaca, mendengar ceramah atau ke kelas pengajian andai kita terlalu sibuk. Jangan berhenti mencari ilmu kerana ia tidak akan habis....


Anda Mungkin Berminat dengan....

Follow by Email